Author

Beverly Cleary

Më 12 prill 1916 lindi autorja e famshme amerikane, Beverly Cleary, e njohur sidomos me aventurat e personazhit të dashur Ramona Kuimbi, po ju njohim me disa fakte interesante rreth saj që me siguri nuk i dini. Cleary nuk ka shkuar kurrë në kopsht dhe ka mësuar të lexojë rrjedhshëm në klasë të dytë: “Për sa kohë më lexon ime më përse duhet të lodhem”. Libri i saj i parë “Henri Hagins” më 1949 iu ble nga botuesi për 500 $. Para se të bëhej shkrimtare punonte si asistente në një librari. Ramona Kuimbi është personazhi që ka marrë më shumë dedikime nga fansat e autores. Sipas saj, Ramona kur të rritet do të udhëtojë si endacake nëpër Europë. Shkrimi i saj udhëhiqet nga dy parime: 1 - Dil kundër rrymës: 2- Nëse je një shkrimtar i mirë je injorant në marketing. Libri i saj i fundit titullohej “Bota e Ramonës” dhe u publikua më 1999. “Shkrimtarët e mirë duhet të dinë se kur vjen koha për t’u tërhequr”, thotë ajo.

Shtëpia Botuese Botart

Adresa: Rruga “Dora D’Istria”, Nd. 5, H. 6, Tiranë

Tel: 0035542222213 Cel: 00355692098808

E-mail: info@botart.al / botartinfo@gmail.com

Facebook: Shtepia Botuese Botart 

Instagram: botart.shtepi.botuese