Çmenduria e turmave

1200 L

Ne po përjetojmë një çrregullim të madh të turmës. Publikisht dhe privatisht, si online ashtu dhe jo online, njerëzit po sillen në një mënyrë gjithnjë e më pak të arsyeshme, të ethshme, si kope, dhe thjesht të pakëndshme. Cikli i lajmeve ditore është i mbushur me pasoja, por ndërsa gjithandej shohim simptomat, nuk shohim gjëkundi shkaqet… Një nga shkrimtarët e pakët që guxon t’u kundërvihet pikëpamjeve mbizotëruese dhe të vërë në dyshim ndryshimet dramatike të shoqërisë sonë – duke filluar nga ripërcaktimi i gjinisë së fëmijëve e deri te ndikimi i të drejtave transgjinore te gratë – libri penetrues i argumentuar me mjeshtëri i Murray-it, i botuar tani me një pasthënie të re, çan një shteg normaliteti përmes mjegullës së situatës së vështirë moderne.

Përshkrim

Te “Çmenduria e turmave”, Douglas Murray investigon çrregullimin e kulturës “woke” dhe ngritjen e politikave të identitetit. Me një prozë të gjallë dhe brisk të mprehtë ai ekzaminon çështjet më kontroversiale të kohës: seksualizmin, gjininë, teknologjinë dhe racën, me interlude në bazat e “wokeness” marksiste, ndikimin e teknologjisë dhe si duhet të mësojmë të jemi të aftë për të falur në kulturën gjithnjë në rritje online.

Shtëpia Botuese Botart

Adresa: Rruga “Dora D’Istria”, Nd. 5, H. 6, Tiranë

Tel: 0035542222213 Cel: 00355692098808

E-mail: info@botart.al / botartinfo@gmail.com

Facebook: Shtepia Botuese Botart 

Instagram: botart.shtepi.botuese