Kancelarja

1200 L

Angela Merkeli dha dorëheqjen nga detyra, megjithëse askush nuk do t’ia kishte refuzuar dot të drejtën për një kandidim të ri. E bëri këtë vullnetarisht dhe jo vetëm për këtë arsye është një dukuri që bën përjashtim. Gjashtëmbëdhjetë vite si kancelare ajo e ushtroi detyrën më të rëndësishme të politikës gjermane, aq gjatë sa para saj vetëm Helmut Kohli dhe prapëseprapë mbeti në shumë drejtime një enigmë për kundërshtarët dhe përkrahësit e vet. Nga i vinte kjo forcë këmbëngulëse? Nëse Merkeli, siç pretendohet shpesh, qeverisi faktikisht vetëm në mënyrë pragmatike, pa ideologji dhe deri pa vizion, si mundi vendi të ndryshojë aq shumë nën regjinë e saj?
Ursula Weidenfeldi bën një bilanc të viteve të Merkelit, ndjek gjurmët e frymës së një epoke në përfundim…

Kategori: ,

Përshkrim

“Gruaja, që i vuri vulën një epoke:
portreti i Kancelares së Parë Federale.”

Angela Merkeli hoqi dorë nga detyra, megjithëse askush nuk do t’ia kishte hequr dot të drejtën për një kandidim të ri. E bëri këtë vullnetarisht dhe jo vetëm për këtë arsye është një dukuri që bën përjashtim. Gjashtëmbëdhjetë vite si kancelare ajo e ushtroi detyrën më të rëndësishme të politikës gjermane, aq gjatë sa para saj vetëm Helmut Kohli dhe prapëseprapë mbeti në shumë drejtime një enigmë për kundërshtarët dhe përkrahësit e vet. Nga i vinte kjo
forcë këmbëngulëse? Nëse Merkeli, siç pretendohet shpesh, qeverisi faktikisht vetëm në mënyrë pragmatike, pa ideologji dhe deri pa vizion, si mundi vendi të ndryshojë aq shumë nën regjinë e saj?

Shtëpia Botuese Botart

Adresa: Rruga “Dora D’Istria”, Nd. 5, H. 6, Tiranë

Tel: 0035542222213 Cel: 00355692098808

E-mail: info@botart.al / botartinfo@gmail.com

Facebook: Shtepia Botuese Botart 

Instagram: botart.shtepi.botuese